Ajankohtaista

UUSIMMAT AJANKOHTAISET RSS

Loppuseminaari

Loppuseminaari: Miten maatalouden ympäristökuormitus saadaan kuriin?

26.1.2023
Miten maatalouden ympäristökuormitus saadaan kuriin? Tervetuloa kuulemaan uusimmat tutkimustulokset ja suositukset Samassa Vedessä -hankkeen loppuseminaariin. Tapahtuma järjestetään Pikku-Finlandian Honka-salissa ja etäyhteyksien päässä tiistaina 14.3. klo 9:00-12:00.
Kantelejärvi

Miten peltolohkokohtainen kirjanpito tukee viljelykäytäntöjä?

24.8.2022
Vesiensuojelu vaatii lannan ja muiden lannoitteiden käytön optimointia maataloudessa. Uudessa Journal of Rural Studies -artikkelissa Samassa Vedessä -hankkeen tutkijat Helena Valve ja Jani Salminen analysoivat, miten peltolohkokohtainen kirjanpito tukee viljelykäytäntöjä.
Tiedote_ravinnetietovaranto

Selvitys ravinnetietovarannosta valmistui

17.2.2022
Olisiko mahdollista kerätä kaikkien Suomen peltolohkojen ravinne-, viljely- ja satotiedot digitaaliseen tietojärjetelmään? Tätä selviettiin Samassa Vedessä -hankkeen 1. työpaketissa: Kohti maatalouden ympäristönsuojelun digiloikkaa ja tehokasta hallintaa. Selvityksen mukaan tällaisen ravinneteitovarannon perustaminen olisi mahdollista. Ravinnetietovaranto tehostaisi merkittävästi maatalouden vesiensuojelua.
img

Viljelijä Tomi Virolainen: Odotamme mielenkiinnolla kaksitasouoman tuloksia

15.12.2020
Tomi Virolainen on Samassa Vedessä -hankkeessa viljelijöiden edustajana. Hän on Uuhikonojan ojitusyhteisön puheenjohtaja.”Olisimme kyllä peranneet ojat joka tapauksessa, mutta hankkeen avulla saimme rakennettua myös kaksitasouomat ja laskeutusaltaan, eli saimme ympäristöystävällisemmät vaihtoehdot.”

  • Tulosta sivu