Ajankohtaista

UUSIMMAT AJANKOHTAISET RSS

samassavedessa_lopputiedote

Hankkeen tulokset ja politiikkasuositukset julkaistiin

17.3.2023
Samassa Vedessä -hankkeen tuloksista kerrottiin laajasti loppuseminaarissa Pikku-Finlandissa 14.3.2023. Seminaarissa oli kaksi paneelia, joista toisessa keksuteltiin ravinnetietovarannon perustamisesta. Seminaarissa oli jaossa myös hankkeen politiikkasuositukset, jotka on suunnattu päättäjille sekä maatalouden neuvontajärjestöille ja vesiensuojelun parissa toimijoille.
Loppuseminaari

Loppuseminaari: Miten maatalouden ympäristökuormitus saadaan kuriin?

26.1.2023
Miten maatalouden ympäristökuormitus saadaan kuriin? Tervetuloa kuulemaan uusimmat tutkimustulokset ja suositukset Samassa Vedessä -hankkeen loppuseminaariin. Tapahtuma järjestetään Pikku-Finlandian Honka-salissa ja etäyhteyksien päässä tiistaina 14.3. klo 9:00-12:00.
Kantelejärvi

Miten peltolohkokohtainen kirjanpito tukee viljelykäytäntöjä?

24.8.2022
Vesiensuojelu vaatii lannan ja muiden lannoitteiden käytön optimointia maataloudessa. Uudessa Journal of Rural Studies -artikkelissa Samassa Vedessä -hankkeen tutkijat Helena Valve ja Jani Salminen analysoivat, miten peltolohkokohtainen kirjanpito tukee viljelykäytäntöjä.
Tiedote_ravinnetietovaranto

Selvitys ravinnetietovarannosta valmistui

17.2.2022
Olisiko mahdollista kerätä kaikkien Suomen peltolohkojen ravinne-, viljely- ja satotiedot digitaaliseen tietojärjetelmään? Tätä selviettiin Samassa Vedessä -hankkeen 1. työpaketissa: Kohti maatalouden ympäristönsuojelun digiloikkaa ja tehokasta hallintaa. Selvityksen mukaan tällaisen ravinneteitovarannon perustaminen olisi mahdollista. Ravinnetietovaranto tehostaisi merkittävästi maatalouden vesiensuojelua.

  • Tulosta sivu