Hyppää sisältöön


Samassa Vedessä

Tavoitteenamme on tuottaa tietoa maatalouden vesiensuojelun tietoperustan vahvistamiseksi ja alan sääntelyn kehittämiseksi. Tarkastelemme maatalouden ravinnekuormitusta luonnontieteellisestä, yhteiskunnallisesta, oikeudellisesta ja tuotannollisesta näkökulmasta. Kolmivuotisen tutkimuksen kaikissa vaiheissa käydään keskustelua sekä eturyhmien että maanviljelijöiden kanssa. Lue lisää Mitä teemme -sivulta.

UUTISET

samassavedessa_lopputiedote
Hankkeen tulokset ja politiikkasuositukset julkaistiin 17.3.2023
Samassa Vedessä -hankkeen tuloksista kerrottiin laajasti loppuseminaarissa Pikku-Finlandissa 14.3.2023. Seminaarissa oli kaksi paneelia, joista toisessa keksuteltiin ravinnetietovarannon perustamisesta. Seminaarissa oli jaossa myös hankkeen politiikkasuositukset, jotka on suunnattu päättäjille sekä maatalouden neuvontajärjestöille ja vesiensuojelun parissa toimijoille.
Lue lisää
Loppuseminaari
Loppuseminaari: Miten maatalouden ympäristökuormitus saadaan kuriin? 26.1.2023
Miten maatalouden ympäristökuormitus saadaan kuriin? Tervetuloa kuulemaan uusimmat tutkimustulokset ja suositukset Samassa Vedessä -hankkeen loppuseminaariin. Tapahtuma järjestetään Pikku-Finlandian Honka-salissa ja etäyhteyksien päässä tiistaina 14.3. klo 9:00-12:00.
Lue lisää
Lisää uutisia

HANKKEESTA KERTOO HANKKEEN VETÄJÄ PETRI EKHOLM

BLOGI

Antti Iho Blogiin
Antti Iho: Ilmaisia Itämeri-ämpäreitä ei ole 20.11.2020
Oletetaan, että merta rehevöittävää varantoa kuvaava mittari olisi kylpyamme. Jos mittarinamme olisi kahdensadan litran amme, siihen tuleva päivittäinen uusi fosforikuorma olisi vajaa kaksi ruokalusikallista. Vuosittainen tulisi kymmenen litran ämpärillinen. Kahdessakymmenessä vuodessa kaksisataa litraa. Se on koko ammeellinen, eli aika paljon.
Lue lisää

VIDEOT

  • Tulosta sivu